Причини за ниската температура на испарливост на комората за тестирање на постојана температура и влажност

dvfb

Комората за тестирање на константна температура и влажност е широко користена и може да се сретнат некои вообичаени дефекти при употреба.Не знам како да ги решам, особено главните фактори кои влијаат на ниската температура на испарување на системот за ладење.Следното е мојот дел од причините за ниската температура на испарување на комората за тестирање константна температура и влажност.

Причините за ниската температура на испарливост во комората за тестирање константна температура и влажност се следните
1. Системот за ладење има премногу циркулирачка вода и премалку средство за ладење.Во овој поглед, неопходно е да се прилагоди односот на циркулирачката вода за ладење и средството за ладење.

2. Единицата за ладење на кутијата за тестирање константна температура и влажност има недоволно средство за ладење.

Има блокирање на отпадот во единицата за ладење на комората за тестирање константна температура и влажност, особено во системскиот софтвер фреон за климатизација, бидејќи отпадот може да ги блокира уредите за сушење и филтрирање и фините цевки, а водата во системскиот софтвер може да предизвика блокирање мраз во експанзиониот вентил на климатизацијата.
4. Релето не работи или соодветниот вентил на портата не е отворен.

5. Прекинувачот за напојување за прилагодување на оптоварувањето не е доволно вклучен, а капацитетот за ладење на опремата за ладење ја надминува потребната потрошувачка на топлина.Кога температурата на испарување на тест кутијата за константна температура и влажност е премногу ниска, треба да се идентификува причината и работата на генераторот треба да се прилагоди на ефективни услови.
6. Вкупната површина на испарувачот на климатизацијата не е во согласност со капацитетот за ладење на компресорот за ладење, односно вкупната површина на испарување на испарувачот на климатизацијата е премала.

7. Ако вентилот за прелевање е отворен премногу мал, количината на ладилно средство што се вбризгува во испарувачот на климатизацијата не е доволна, а огромното мнозинство на внатрешни простори имаат прегревање на пареата на течноста за ладење, намалувајќи го капацитетот за ладење на климатизацијата и испарливиот работен притисок.

8. Површината на кулата за ладење со испарување веднаш се замрзнува или замрзнува, што го зголемува коефициентот на пренос на топлина и го загрозува вистинскиот ефект на пренос на топлина, постепено намалувајќи ја температурата на испарување и со тоа намалувајќи го работниот притисок на испарувањето.


Време на објавување: 16-ти септември 2023 година
WhatsApp онлајн разговор!