Hongjin прилагоден лак за печење тесна машина за тестирање на постојана температура и влажност

Hongjin прилагоден лак за печење тесна машина за тестирање на постојана температура и влажност
Употреба на опрема
Машината за тестирање на постојана температура и влажност, позната и како кутија за тестирање на наизменична температура и ниска температура, главно се користи за симулирање производи под комбинирани услови на температура и влажност во климатската средина (работа и складирање на високи и ниски температури, температурен циклус , висока температура и висока влажност, ниска температура и ниска влажност, тест за кондензација... итн.), за да се открие дали приспособливоста и карактеристиките на самиот производ се променети.
Потреба да се исполнат барањата на меѓународните стандарди (IEC, JIS, GB, MIL…) за да се постигне конзистентност на меѓународните процедури за мерење (вклучувајќи процедури за тестирање, услови и методи)

Карактеристики
l Висококвалитетен изглед, телото добива форма на лак, површината е обработена со мат ленти и се обработува со CNC машински алати.Лесен е за ракување, безбеден и сигурен, а изгледот е убав и нов.
l Правоаголен повеќеслоен стаклен прозорец за гледање, голем прозорец за гледање со светилка за осветлување за кутијата да остане светла и двослојно стакло, производот за тестирање е јасен во секое време во тестот за набљудување, прозорецот е опремен со електричен отпорен на пот уред за грејач за спречување на кондензација на вода и капки вода, и PL флуоресцентна светилка со висока осветленост го одржува осветлувањето во кутијата.
l Двослојната изолација на вратата е цврста и цврста, што може ефективно да го изолира внатрешното истекување на температурата.
l Со надворешен систем за водоснабдување, погодно е да се надополни снабдувањето со вода на бурето за навлажнување и тој автоматски се рециклира и користи.
l Со функцијата за автоматско пресметување на PID, условите за промена на температурата и влажноста може веднаш да се поправат, со што контролата на температурата и влажноста ќе биде постабилна и ќе се намалат непријатностите предизвикани од рачното поставување.
l За време на поставувањето или работењето, ако се појави грешка, ќе се обезбеди предупредувачки сигнал.
l Контролорот има излез од терминалот за сигнал за снимање, кој може да се поврзе со рекордер на температура.

Исполнете го стандардот за тестирање
GB/T 2423.2-2001 Тест Б: Метод на тестирање на висока температура
GJB 150.3-1986 тест за висока температура
IEC68-2-2 Тест Б: Сува топлина.
GB 11158 „Технички услови на комората за тестирање со висока температура“
GB10586-1 „Технички услови на влажност и тест комора за топлина“
GB/T 2423.2 „Основни процедури за тестирање на животната средина за електрични и електронски производи, Тест Б: Методи за тестирање на висока температура“.
GB/T 2423.3 „Основни процедури за тестирање на животната средина за електрични и електронски производи Тест Ca: Метод за тестирање на постојана влажност и топлина“.итн…


Време на објавување: 30-10-2021 година
WhatsApp онлајн разговор!