Përdorimi i llojeve të ndryshme të makinerive për spërkatës me kripë

Rreth përdorimit të ndryshëm të llojeve të ndryshme të kompanisë sonëtestues të spërkatjes së kripës

1,Testi Neutral Salt Spray (NSS) Kjo metodë është një metodë testimi e përdorur gjerësisht në Kinë.Përdoret për të simuluar kushtet mjedisore atmosferike në zonat bregdetare dhe është i përshtatshëm për metalet dhe lidhjet e tyre, veshjet metalike, veshjet organike, filmat e oksidit anodik dhe filmin e konvertimit, etj. Spërkatja me ndërprerje të ujit të kripur është më afër kushteve detare dhe bregdetare sesa spërkatja e vazhdueshme.Testi me ndërprerje mund të bëjë që produkti i korrozionit të thithë lagështinë dhe të ndikojë në korrozion.Nëse koha ndërmjet dy injeksioneve është mjaft e gjatë, produkti i korrozionit do të thahet, ngurtësohet dhe plasaritet, gjë që shpesh është e ngjashme me fenomenin që ndodh në kushte natyrore.Veshjet poroze mund të spërkaten me ujë të kripur për një periudhë të shkurtër kohe për të shmangur poret e reja për shkak të korrozionit.

2,Testi i spërkatjes së kripës së acidit acetik (test ASS) Për pjesët e shtruara, si p.sh. automobilat që lëvizin në atmosferë urbane, acidi (acidi acetik) i shtohet tretësirës së kripës për të shkurtuar kohën e provës.Është i përshtatshëm për të gjitha llojet e floririt inorganik dhe të kromuar dhe të veshur, të zi dhe me ngjyra, të tilla si veshje bakër-nikel-krom, veshje nikel-krom, film i anodizuar i standardit të testimit të spërkatjes së kripës së aluminit, etj. Përveç përgatitjes së tretësirës është ndryshe nga testi neutral i spërkatjes së kripës, të tjerët janë të njëjtë.

3,Testi i spërkatjes së acetatit të përshpejtuar me bakër (test CASS) Përmes analizës së përbërësve rajonalë të ujit të shiut dhe shumë kërkimeve mbi aditivët përshpejtues të provës, u zbulua se shtimi i oksidit të bakrit në testin e spërkatjes së acetatit mund të rrisë shumë gërryerjen e mediumit, dhe korrozioni Karakteristikat janë shumë të ngjashme me karakteristikat e korrozionit të rëndë në kushtet aktuale, kështu që metoda e përshpejtuar e testimit CASS u zhvillua më tej.

 112


Koha e postimit: Shtator-15-2022
WhatsApp Online Chat!