E Mafai ona Hack lau Telefoni E oo lava i luga o le Laulaupapa ma se osofaiga fou Vibration

O le tu'uina o lau telefoni i luga o le laulau atonu e le toe saogalemu tele fa'afetai i se osofa'iga fou na faia e se vaega o tagata su'esu'e mai le Michigan State University, le Chinese Academy of Sciences, le Iunivesite o Nebraska-Lincoln, ma le Washington University i St. Louis, Mo. O le osofaʻiga fou e taʻua o le SurfingAttack ma e galue i le vibrations i luga o se laulau e hack i lau telefoni.

“SurfingAttack fa'aogaina le galu fa'ata'ita'i ultrasonic e fa'asolo atu i luga o laulau malō e osofa'ia ai leo.E ala i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le faʻasalalauga faʻalogo i mea mautu, matou te mamanuina se osofaʻiga fou e taʻua o le SurfingAttack lea e mafai ai le tele o taamilosaga o fegalegaleaiga i le va o le masini e pulea le leo ma le tagata osofaʻi i se mamao umi ma e aunoa ma le manaʻomia o le laina-o- mata,” faitau le upega tafaʻilagi a le osofaʻiga fou.

"E ala i le faʻamaeʻaina o le fesoʻotaʻiga o osofaʻiga leo e le faʻalogoina, SurfingAttack e mafai ai ona faʻaalia ni osofaʻiga fou, e pei o le faoa o se telefoni feaveaʻi Short Message Service (SMS) passcode, faia o telefoni taufaasese e aunoa ma le malamalama o tagata e ona, ma isi."

O meafaigaluega a le osofaʻiga e faigofie lava ona faʻaogaina ou lima ma e aofia ai le $5 piezoelectric transducer.O lenei masini e mafai ona fa'atupu ai le tetete e pa'u i fafo atu o le fa'alogo a tagata ae e mafai e lau telefoni ona pikiina.

I lena auala, e faʻaosoina ai le fesoasoani leo o lau telefoni.Atonu e le foliga mai o se mea tele se'i vagana ua e iloa o fesoasoani leo e mafai ona fa'aoga e fai ai telefoni mamao pe faitau ai fe'au tusitusia e te maua ai fa'amaoniga fa'amaonia.

O le hack foi ua fausia ina ia e le iloa ai lou fesoasoani leo faalataina oe.O le leo i luga o lau telefoni o le a faʻaitiitia ona o le SurfingAttack o loʻo i ai foi se masini faaleotele leo e mafai ona faʻalogo i lau telefoni feaveaʻi i le pito maualalo o voluma.

E iai lava auala e taofia ai ia osofa'iga.O suʻesuʻega na maua ai o ie laulau mafiafia na taofia ai le teteʻe ma faʻapea foʻi le mamafa o pusa telefoni.Le taimi e teu ai tupe i se pusa povi fou!


Taimi meli: Apr-01-2020
WhatsApp Online Chat!