Метод за откривање проекти на машина за тестирање на истегнување

Метод за откривање проекти на машина за тестирање на истегнување

1. Методи на испитување за цврстина на истегнување и издолжување при прекин
Стандард за квалитет: GB13022-91 „Метод за тестирање за затегнувачките својства на пластичните фолии“

Тип на примерок: Типовите I, II и III се тегови, а типот IV е долга лента.Примероците од тип IV се мејнстрим форма.

Подготовка на примерокот: ширината е 15 mm, должината на земање мостри не е помала од 150 mm, а должината на мерачот е загарантирана да биде 100 mm.За примероци со голема стапка на деформација на материјалот, должината на мерачот не треба да биде помала од 50 mm.

Брзина на тест: 500±30mm/min

Работи на кои им треба внимание: Примерокот се става во двете стеги на машината за тестирање, така што надолжната оска на примерокот се совпаѓа со централната линија на горните и долните стеги, а стегите се правилно затегнати.

2. Тест метод за определување на јачината на топлинската заптивка

Стандард за квалитет: QB/T2358-98 Метод на тестирање за цврстина на топлинско запечатување на пакување со пластична фолија.

Чекори за тестирање: земете го делот за термичка запечатување како центар, отворете го за 180 степени, прицврстете ги двата краја на примерокот на двата приклучоци на машината за тестирање, оската на примерокот треба да се совпаѓа со централната линија на горните и долните тела , а затегнатоста треба да биде соодветна.Растојанието помеѓу стегите е 100 mm и тие се развлекуваат со одредена брзина за да се прочита товарот кога примерокот ќе се скрши.Ако примерокот е скршен во прицврстувачот, примерокот е неважечки.

3. Тест метод за определување на јачината на кора од 180°

Стандард за квалитет: погледнете го методот на тестирање за лупење на мек композитен пластичен материјал GB8808.

Подготовка на примерокот: ширината е 15 mm (отстапувањето не треба да надминува 0,1 mm), должината е 200 mm;претходно излупете 50 mm по должината и нема да има очигледно оштетување на првично излупениот дел.

Ако примерокот не е лесно да се олупи, едниот крај од примерокот може да се потопи во растворувач (обично вообичаено се користи во етил ацетат и ацетон) околу 20 mm.

Обработка на резултатите од тестот: Пресметајте ја просечната јачина на лупење со примена на методот на земање слични вредности.Тестната единица е N/15MM.

Забелешка: Кога композитниот слој не може да се одлепи или композитниот слој е скршен, неговата цврстина на лупење се оценува како квалификувана, но мора да се осигура дека цврстината на истегнување е квалификувана.

Машина за тестирање на истегнување


Време на објавување: април-08-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!